Dakramen Dakkapellen

Een dakraam of dakkapel kan uw zolder veel lichter én groter maken. Door een dakkapel te plaatsen wordt er meer ruimte gecreëerd. Daardoor verandert de bovenste verdieping van uw huis in een leefbare ruimte.

Dakramen zijn er in vele soorten en maten; de mogelijkheden zijn eindeloos. Een dakraam is een prima optie wanneer u meer licht wilt in een donkere ruimte. Het maakt daarbij niet uit of u een schuin of plat dak heeft: elk dak heeft een hoop mogelijkheden. Uitzetramen, bijvoorbeeld, of een tuimeldakraam, een uitstapvenster om naar het dakterras te kunnen of een lichtkoepel op een plat dak.
Als u meer licht én meer ruimte wilt op uw zolderkamer, is een dakkapel een goede optie. Wanneer u deze wilt gebruiken als slaapkamer, bijvoorbeeld en echt wilt genieten van die extra verdieping op uw huis. Het is zeer belangrijk u goed te laten informeren wanneer u een dakkapel overweegt. Uw buren kunnen bezwaar maken en de gemeente kan moeilijk doen wanneer u aan de voorzijde van uw huis een dakkapel wilt plaatsen. Dan moet er ook een bouwvergunning worden aangevraagd. Op de achtergevel bent u vrij om een dakkapel te plaatsen, mits deze niet te dicht op de erfgrens met de buren wordt geplaatst. In sommige gevallen moet ook voor een zijgevel een bouwvergunning worden aangevraagd.

De mogelijkheden bij een dakkapel zijn ook eindeloos. Traditionele dakkapellen worden vaak gekozen omdat u daarbij zelf de materialen, het ontwerp en de afmetingen kunt samenstellen. De dakkapel wordt dan ter plaatse gebouwd, wat enkele dagen tot zelfs enkele weken kan duren. Een snellere optie zijn de prefab-dakkapellen. Die worden in de fabriek gemaakt en met een hijskraan op uw dak geplaatst. Verder zijn dakkapellen met een pannendak, dakkapellen die in de nok worden gemaakt en dakkapellen van hout of kunststof ook een mogelijkheid.

Mocht u er zelf niet uitkomen en graag advies willen, dan komen wij graag een kijkje nemen om samen met u de mogelijkheden te bespreken. Ook voor een offerte bent u bij ons aan het juiste adres.

Meer informatie over: dakramen en dakkapellen

Bel 077 720 1722 of vul het formulier in.

2021 01 15 Jordi Burhenne 1

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer